Rejser​

Horisontrejser og Il Grappolo Blu – historien om et gammelt venskab

Man skulle ikke tro, at en restaurant og et rejsebureau havde meget tilfælles, men i vores tilfælde er det helt naturligt. Vi har kendt hinanden i mange år og deler filosofi, både på det personlige og forretningsmæssige plan.

Vores idé med vores mad, vin og kulturrejser tager udgangs- punkt i ønsket om at give vores gæster unikke, personlige oplevelser.

På vores kulinariske rejser til Italien byder vi indenfor hos vores egne familier og deler ud af vores passion omkring mad og vin. Samme passion, som driver os på rejserne og i vores to restauranter.

Vi kommer til at spise og opleve meget forskelligt. Vi sæt- ter en ære i at kunne præsentere de bedste sider af Italien. På rejserne opsøger vi både Michelin stjernerestauranter og street food, da begge dele besidder store kvaliteter.

Det vigtigste er som altid de gode råvarer, og historien bag.

For more information click here: https://horisontrejser.dk/italien/rundrejser/mad-og-kulturrejse-til-syditalien

For at høre nærmere om vores rejser - kontakt os på;

Telefon: +45 33 11 57 20

E-mail: maybritt.franco.koed@igb.dk

Sicilien​

Tag med på en rejse i gastronomiens tegn til det sydlige, ukendte Italien. Det er en meget personlig tur, hvor vi er gæster hos familien Aliberti på den lille ø, Lipari.

Vi har sammensat en helt unik rejse til den lille ø Lipari tæt ved Sicilien. Vi skal opleve den stadig sprudlende vulkan og nyde den smukke natur, øens gastronomi og den fantastiske historie.

Rejsen ledes af May-Britt Franco Koed og restaurantchef og Sommelier, Giuseppe Aliberti, der kommer fra Lipari. Vi skal bo på det meget autentiske agriturismo, der er ejet af Giuseppes barndomsvenner, Cristina og Jessica. Stedet blev etableret af deres bedsteforældre og de to piger driver det i dag sammen med deres forældre.​

Vi skal blandt andet bade i de termiske varme kilder fra vulkanen, se den gamle saltsø, besøge et vinhus og smage deres lokalt producerede vine.
Vi bliver sejlet rundt i familien Alibertis egne både, hvor hans brødre gør os selskab, og viser os, hvordan de fisker blæksprutter op med de bare næver. Og så inviteres vi på frokost hos familien. Grillen tændes, og vi skal spise grillet fisk, indtil vi ikke kan mere.

Vi skal spise på Michelin rekommanderede restauranter, hvor vi specielt er indbudt, og vi skal smage alle de råvarer og specielle retter, som netop Lipari og Sicilien er kendte for.

En rejse for de madelskende og alt mad og vin er inkluderet i prisen, herunder 3 middage på Michelin rekommanderet restauranter.​

Napoli​

Tag med på en 5-dages personlig rejse til syditalien, mødet med den stærke mentalitet, gastronomien og mødet med en stor katolsk familie fra en lille by I bjergene uden for Napoli.


Velkommen til mødet med vores Italien.

Vi har sammensat en unik rejse til det syditalienske køkken, hvor der vil været stort fokus på mad, vin og den syditalienske kultur.

Syditalienerne er vilde med mad – og netop maden er omdrejningspunkt i mange samtaler. Maden er med til at samle familier og venner og byder til et naturligt holdepunkt midt på dagen i de varmeste timer.​

Familien spiller en stor rolle, både i det italienske samfund og især ved måltiderne.I den lille uge, som rejsen varer, skal vi bo ved en italiensk familie og opleve og smage deres produktion af mad og vin. Vi skal også på egen hånd prøve at lave traditionel italiensk mad sammen med den italienske familie. Modsat egen produceret mad lavet på bedste landsby manér med den italienske familie, skal vi også besøge to Michelin restauranter. Vi skal smage os igennem de bedste vine og den mest pragtfulde mad – lige fra mammas gryder når det er bedst – til stjerne restauranterne i området. Kontrasten er spændende og en fantastisk oplevelse.

Familien vil føre os igennem den italienske madkultur og guide os gennem udførelsen, så vi ikke kun smager, men også får en fornemmelse af, og måske endda en ekspertise i, hvordan de rigtige smage og farver sammensættes.​

May-Britt​ Franco Koed

Hvis der er ét ord, som indkapsler May-Britt Franco Koed, så er det ordet passion. Passion for mad, mennesker, vin og det at se og opleve verden. May-Britt er født i Sydkorea og vokset op i Sorø. Hun er håbløs forelsket i Italien, hvor hun også mødte sin mand Alfredo. Da muligheden bød sig i efteråret 2010, købte hun sammen med Alfredo restauranten Il Grappolo Blu i hjertet af København og gav stedet et gastronomisk løft og åbnede samtidig L'Osteria del Grappolo Blu. I dag er begge restauranter optaget i Michelin-guiden. May-Britt har rejst verden rundt både med og uden parrets 4 børn, men nu er det mest rejser med gastronomisk indhold, som fylder i hendes liv. Passion for mennesker og mad har igen sejret.​

Sicilien​

Napoli​

We are Here!

Vester Farimagsgade 37

1606 COPENHAGEN

+45 33125720

info@osteria.dk